program  2016 - alle arrangementer foregår lørdage kl. 11 - 12 

Mød Solscenen på kulturnatten fredag d. 3. juni mellem 17 og 21 bag KINO hvor der vil være sang - musik - inderholdning / Mørklilla fredag med Kræfternes Befrielse

9. juli kl. 11 - 12

 

Koncert med sweiziske Bettina Schelker !

Vi lægger stærkt ud med John Lennon International Songwriter Grand Prize winner - og tidligere sweizisk mester i boksning - Bettina Schelker, der med sit band "Blackberry Brandies" i 2013 af den verdensberømte guitarist Eric Clapton blev udvalgt til at åbne hans Baloise Session in Basel. Showet blev optaget af Nationalt TV (SRF) og transmiteret til 5 kontinenter - ialt 140 lande. I 2014 teamede hun op med Neil Ferguson fra Supertramp for at producere sit nye album "Now What Maybe". Dette album er nok hendes mest personlige statement til dato med up-tempo folky-pop songs og sjæle søgende country ballader.

"Now What Maybe" turneen startede med 42 koncerter i 11 lande i efteråret 2014, efterfulgt af 10 koncerter i Australien og 11 koncerter i Great Brittain i januar og april 2015. Derefter optrådte hun på store festivaler rundt om i Europa, bl.a. "The Blacksheep Festival i Tyskland.

Bettina Schelker er anerkendt som en super live performer og den mest berejste singer songwriter i Sweitz. Glæd jer til en fantastisk Nyborg begivenhed og inviter familie, venner og bekendte med !

Lyt  og Læs mere på www.bettinaschelker.com 

 

23. juli

kl. 11 - 12

Koncert med Anna Fält fra Finland

Anna Fält har ägnat sig åt scenkonst, röst experiment och folk sång, musikkomposition och skapande av små och stora performance (bland annat tillsammans med live måleri, flamenco dans och olika solo performance) sedan ett tiotal år tillbaka. Hon arbetar som sångpedagog, musiker, frilans journalist men mest som sångerska med egna solo konserter.

I Nyborg får publiken uppleva båda tradition och nyskapad musik. Folksången står i fokus och framförs unikt och helt "a cappella".

Anna är finländare bosatt i Sverige sedan 2012. Hennes röst har beskrivits med ord som "naturkraft" och “magisk".

Läs mer och lyssna på :
www.annafalt.com/
https://www.facebook.com/ annahfalt

13. august kl. 11 - 12

 

Fühl !   Koncert med Kirsia Isabella

Glædeligt genhør med Solscenens mangeårige arrangør der nu også har Middelalderdans, højaktuel protestsang og tysk schlager på sit i forvejen alsidige repertoire.  Så fik du ikke lært vores ny By dansang til Middelalderfestivitasen er chancen måske her ! 

Den rødglødende tråd i Kirsias optræden og samlede virke er som altid naturlig heling og verdensfryd - jævnfør hendes bevægelse "Kræfternes Befrielse" www.canselv.dk Kom og fejr NUets overflod og livets forunderlighed sammen med en af byens autointakte vildsjæle...

Koncertens forskellige små afdelinger består af henholdsvis danske viser; nordisk a capellasang og -impro;  sange med bevægelse/dans; sange med bid i; samt sang på engelsk og ikke mindst tysk. Og måske en enkelt harmonikavals....

 

27. august' kl. 11 - 12

 

Koncert med sanger, improvisatør og komponist Randi Pontoppidan 

Kom til en forunderlig koncert i stemmens univers. Randi Pontoppidan vil med egne kompositioner, folkesange og improvisation føre publikum med på en eventyrlige lydrejse. Fuglekvidder bliver til melodier, hjerteslag til rytmer, og med klanglig og visuel poesi åbnes døren til forunderlige musikalske rejser.

Randi Pontoppidan er sanger, musiker og komponist og arbejder i et musikalsk set bredt spektrum med genrer og lyde, der refererer til både jazz, klassisk, nordisk folklore og afrikanske rytmer. Ved brug af loop- og ekkomaskiner bruger Randi stemmen som instrument. Når lydpoetiske landskaber opstår sammen med  intime lydceller, bliver de til finurlige melodier i et intenst lydunivers. Der er i Randis musik en stor lyst til at lege og udfordre formerne og de musikalske traditioner. Hun udforsker stemmens muligheder med både følsomhed og humor, og brænder kraftfuldt igennem på en scene. 
Randi samarbejder bl.a med komponist og musiker Thomas Agergaard, forfatter Morten Søndergaard. Med sangeren Sissel Vera Pettersen har hun dannet den elektro-akkustiske vokalduo Lift. Randi har i en årrække turneret verden rundt med det Grammy-belønnede ensemble Theatre of Voices og har i den forbindelse optrådt i både Royal Albert Hall i London og Carnegie Hall i New York. Randi er uddannet ved det Kongelige Musikkonservatorium i Haag, Holland.
Mere info: www.randipontoppidan.com  

GLÆD DIG og inviter alle dine gode venner med !